top of page
Image by Paweł Czerwiński
Bekijk Gear
grijze Cellen
Image by Bill Oxford

Over Ons

veerkracht, beweging, professionaliteit, betrokkenheid, kracht, zorgvuldigheid, humor, empathie, compassie, creativiteit & deskundigheid.

Psychologen

PSYCHOLOGEN

Scherm­afbeelding 2024-02-26 om 13.52.26.png
MACHTELD MULLER
Scherm­afbeelding 2024-02-26 om 16.32_edited.png
LINDA STOUTJESDIJK
Scherm­afbeelding 2024-02-26 om 13.51.53.png
AVIVA MASCLEE-DE VRIES
Contact

Behandeling/werkwijze

U bent altijd welkom voor een intakegesprek. In dit  gesprek wordt er samen met u gekeken wat u op dit moment nodig heeft aan hulp. Wanneer we samen tot de conclusie komen dat u bij ons op de juiste plek zit, worden er behandeldoelen en een behandelplan afgesproken. Mocht nou blijken dat u niet bij ons op de juiste plek bent, dit wordt soms ook later in het traject helder, krijgt u van ons advies voor een door of terug verwijzing. In de gesprekken wordt gewerkt vanuit het heden, gericht op de klachten waarmee u komt. Wanneer het verleden van belang is voor het zoeken naar een oplossing, wordt het vanzelfsprekend in de gesprekken betrokken.

 

Behandelmethoden


Onze behandelingen zijn veelal kortdurend. Tijdens de intake wordt een zo goed mogelijke inschatting gemaakt welke werkwijze het beste bij u en uw hulpvraag past. Ook wordt in het begin van het traject een schatting gemaakt van het aantal sessies dat nodig zal zijn. We werken met technieken uit verschillende stromingen die bewezen effectief zijn. Voorbeelden hiervan zijn; (aandachtgerichte) cognitieve therapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, inzicht gevende therapie en mindfulness. We werken ook met e-health en gebruiken hiervoor het programma Karify. Wanneer het passend is binnen de behandeling is het ook mogelijk om de behandeling in uw eigen omgeving te krijgen door middel van videoconsulten. 

Psychologen Praktijk Breda biedt o.a. hulp bij:

 • Somberheid, depressie

 • Angst/paniek

 • Dwangmatig denken en handelen

 • Trauma gerelateerde klachten of Posttraumatische stress-stoornis

 • Medisch onverklaarbare lichamelijke klachten

 • Eetstoornissen

 • Rouw

 • Seksuele problemen

 • Relatieproblemen

 

Bovendien zijn wij gespecialiseerd in het leveren van psychologische zorg aan ernstig zieke mensen en hun omgeving. 

Voor meer informatie:

 

www.vgct.nl

www.emdr.nl

www.vkdp.com

www.eft.nl
www.actinactie.nl
www.zelfcompassie.nl

U kunt ons altijd mailen of bellen.

Praktijk

WORKSHOPS & LEZINGEN

Vanuit onze psychosociaal oncologisch expertise  geven wij regelmatig lezingen en workshops op aanvraag. Deze hebben veelal betrekking op het omgaan met het hebben van een lichamelijke ziekte bij clienten en hun naasten. Daarnaast zijn wij beschikbaar voor supervisie/begeleiding op dit vakgebied of ter ondersteuning van zorgprofessionals/vrijwilligers.

 

Afhankelijk van de doelgroep ( zorgprofessionals, clienten, vrijwilligers) en het specifieke onderwerp maken wij de lezing op maat.

Voorbeelden van eerder gegeven lezingen zijn:

 

 • Psychologie in de oncologie, gehouden voor oncologisch fysiotherapeuten van FYNEON

 • Angst en machteloosheid in de palliatieve fase, gehouden voor het Palliatief Netwerk

Workshops & Lezingen
bottom of page