top of page
Image by Paweł Czerwiński
Bekijk Gear
grijze Cellen
Image by Bill Oxford

Oncologie

Psychologische zorg bij kanker

 

 

Het krijgen van kanker zet het hele leven op zijn kop. Niet alleen voor degene die ziek is, maar ook voor het gezin, de partner of andere familieleden. Het kan zijn dat u overspoeld raakt door gedachten en gevoelens of dat u voor moeilijke beslissingen komt te staan. Door de kanker kunt u last krijgen van psychische klachten, ook als u daarvoor nooit ergens last van heeft gehad.

U kunt tijdens of na de behandelingen veel last krijgen van somberheid, piekeren, vermoeidheid of angsten. Of u merkt juist  na alle lichamelijke behandelingen hoeveel moeite het kost om het “gewone” leven weer op te pakken.  U merkt bijvoorbeeld dat u veel last heeft van terugkerende beelden rondom de behandeling of dat u heel erg angstig bent geworden voor alle signalen van uw lichaam. Ook is er vaak veel veranderd in de relatie, wanneer een partner ernstig ziek is (geweest). 

Als u merkt dat het niet meer lukt om hier zelf uit te komen, kan het zinvol zijn om hulp te zoeken. Wij willen u graag helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van psychologische zorg aan ernstig zieke mensen en hun omgeving.

 

Contact
bottom of page